Поради  ремонтни дейности  временно се преустановява  движението  на влаковете в

...
Поради  ремонтни дейности  временно се преустановява  движението  на влаковете в
Коментари Харесай

Заради ремонт: Спират движението на влаковете между Дъбово и Гурково

Поради  ремонтни дейности  краткотрайно се преустановява  движението  на влаковете в междугарието  Дъбово – Гурково.

От 1 8 март до 30 април 2024 година  се прекратява придвижването на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково по отношение на осъществяване на обект " Подновяване на стоманения път и контактна мрежа в междугарието Дъбово - Гурково с обща дължина 15 810 м. по 3-та жп линия (София-Карлово-Бургас) ".

По време на  ремонтните дейности  ще бъдат осъществени механизирано възобновяване на близо 16 км стоманен път в междугарието Дъбово – Гурково, ремонт на прилежащите железопътни уреди и отводняване на стоманения път. Ще бъде осъществена замяна на стълбове за контактна мрежа, носещо въже и контактен проводник, преоформяне на земните канавки, изпълнени нови облицовани канавки. Ще се изградят баластов " килим " и фундаментите за новата стълбовна мрежа на контактната мрежа.

След края на  ремонта  ще се реализира възобновяване на плановата скорост от 100 км/ч, а оттова и понижаване на времето за пътешестване, понижаване на шума посредством новоизградения безнаставов релсов път и повишение на сигурността и комфорта при пътешестване.

Строителните действия ще наложат промени в  Графика за придвижване на влаковете  (ГДВ). Редица влакове ще са с изменени направления и поправени написания.

Ще бъдат обезпечени връзки с рейсове в гарите  Дъбово, Тулово, Карлово, Карнобат, Сливен и Ямбол. Пътниците от анулираните влакове в сектора Твърдица-Дъбово и назад ще се отвозват с рейсове, както и в секторите Зимница-Желю войвода-Сливен-Тулово и Ямбол-Сливен и назад.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР